УЧАСТВАЙТЕ В КОНКУРСА ЗА МЛАДЕЖКАТА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА 2022 Г.

Written by Super User. Posted in Конкурси

 

Ако сте на възраст между 16 и 30 години и работите по проект с европейско измерение.  Срокът за кандидатстване   е 13 февруари 2022 г., вкл.

Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ в Аахен, Германия, организират конкурс за проекти, които демонстрират практически примери за сътрудничество и единение между младите хора в Европа. Повече от 4 250 проекта са взели участие от 2008 г.

Срокът за кандидатстване за изданието на конкурса  2022 г  е 13 февруари 2022 г., вкл.

Национално жури във всяка страна от ЕС избира по един проект, а след това от селектираните 27 проекта се определят най-добрите три. Първата награда е парична сума от 7 500 евро, втората е на стойност 5 000 евро, а третата - 2 500 евро.

Ако здравната ситуация позволява, наградите на победителите ще се връчат на церемония в Аахен на 24 май 2022 г., на която ще бъдат поканени представители на всички проекти, избрани на национално ниво.

Повече за конкурса на  уебсайта на наградата https://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/bg/introduction.html

За допълнителни въпроси можете да отправите запитване на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.